Wat is permanente make-up?

Permanente Make-up (PMU) is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben. Bijkleuren met een potlood is niet meer nodig. Gedurende een periode van 3-6 jaar, zijn je wenkbrauwen, eyeliner of lippen verzorgd en elegant, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand. Permanent make-up is de ideale oplossing om s’morgens de drukte wat te vermijden.
Hoe werkt permanente make-up?
Met een flinterdunne naald wordt een pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage (hetgeen levenslang zichtbaar blijft) gaat het hier om pigmentatie in het bovenste laagje van de huid. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door.

Interesse in permanente make-up?

Kleurintensiteit

Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Hou rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat Permanente Make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim van tevoren of naderhand.

Hygiëne

Gedurende de eerste twee dagen mag Permanente Make-up niet nat worden. Om hygiënische redenen mag je gedurende 14 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Hou dus rekening bij het aanbrengen van Permanente Make-up met bijvoorbeeld je vakantieplannen.Het is een wond,geef het de tijd voor het beste resultaat en houd het schoon.

Wil jij je lippen laten behandelen, maar heb je regelmatig last van een koortslip? Dan graag even contact vooraf.

Zon en UV-licht

Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor zon en UV-licht. Gedurende 14dagen na de behandeling mag je geen gebruik maken van de zonnebank en mag het behandelde deel niet worden blootgesteld aan de zon. Ook hier geldt dat je rekening moet houden met eventuele vakantieplannen.

De eerste dagen na de behandeling

Direct na het aanbrengen van Permanente Make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag je niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. Ik raad dan ook aan om de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up geen make-up te gebruiken.
Image

Lid van

Image